ponedjeljak, 15. veljače 2016.
DINKINA TORTA OD ORAHA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
Biskvit
7 jaja
400 g šećera
2 vanilin šećera
15 žlica vode
200 g mljevenih oraha
250 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
korica limuna
rum za namakanje biskvita
Krema
3 jaja
200 g šećera
2 vanilin šećera ili žličica ekstrakta od vanilije
120 g glatkog brašna
1/2 l mlijeka
250 g maslaca
150 g tamne čokolade
Glazura
100 g čokolade
40 g maslaca
Dekoracija
150 g čokolade
polovice oraha
Priprema
1.
Pjenasto izmiksati žumanjke i oba šećera, dodavati žlicu po žlicu vode i koricu limuna.
Pomiješati orahe, brašno i prašak za pecivo.
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
Snijeg i mješavinu oraha, brašna i praška za pecivo naizmjence ručno umiješati u tijesto.
2.
Smjesu uliti u okrugli kalup za torte (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje, poravnati i peći oko 45 min na 180°C - najbolje provjeriti čačkalicom. Biskvit izvaditi iz kalupa i ohladiti na rešetki.
3.
Za kremu izmiksati jaja, brašno, šećer, vanilin šećer i 150 ml hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati, u njega uliti pripremljenu smjesu i stalno miješajući kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Podijeliti kremu na dva dijela, u jedan dodati čokoladu, prekriti prozirnom folijom da se ne uhvati korica i ohladiti na sobnoj temperaturi.
U svaku kremu dodati pola količine maslaca sobne temperature i mikserom dobro izmiksati sve dok se maslac ne sjedini s kremom.
* Skoro uvijek radim dozu і pol kreme. Tako dobijem veću i izdašniju tortu.
4.
Pečeni i ohlađeni biskvit prerezati na tri ili četiri dijela, svaki dio namočiti rumom razblaženim sa toplom vodom i premazati kremom. Cijelu tortu izvana premazati kremom i ostaviti preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi.
5.
Za glazuru, rastopiti na pari čokoladu s maslacem, preliti preko torte i dok je glazura još mekana ukrasiti polovicama oraha.
6.
Za čokoladne pločice, čokoladu rastopiti i namazati ravnomjerno u tanjem sloju na papiru za pečenje. Ostaviti da se stisne, a zatim pomoću tankog noža rezati pločice, odvojiti ih pomoću špatulice i zalijepiti na tortu.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar